Om Glimminge B&B

Välkomna till Glimminge B&B

Här finner ni lugnet och dom öppna landskapen. Hos oss stannar ni minst två nätter, dels för att vi vill att ni njuter av vårt fina B&B och omgivningarna runt omkring, dels är det ett led i vårt miljö- och hållbarhetstänk. Att stanna minst två nätter gör stor skillnad när det gäller förbrukning av vatten vid tvätt av alla textilier som är i ett rum. Men framför allt finner ni lugnet. Vi har lyssnat på våra gäster, ofta säger dom som bokat en natt: Åh! Vi skulle ha bokat en natt till minst. Vi kan bara hålla med. Våra gäster är oftast par eller vänner och vi har valt att välkomna gäster från 16 års ålder. Hundar är välkomna i rum Stranden.

Att bo här hos oss på Glimminge B&B!
Vi välkomnar er när ni checkar in mellan kl 16-18 ankomstdagen och visar er runt. Hos oss får ni gärna stanna och äta middag, ni kan köpa med er mat, hämta från restaurang eller ha med er mat hemifrån. I vårt frukostrum finns mikrovågsugn, kylskåp, tallrikar, glas, bestick och servetter. Vi tar hand om disken åt er. Vi säljer alkoholfria drycker och snacks i vår lilla shop. Kallt vatten finns alltid i kylskåpet.

Glimminge B&B ligger omgivet av åkrar och det är bara 2 km ner till det fina fiskeläget Skillinge, där ni hittar tre restauranger under högsäsong. Det en vacker väg ner mellan åkrar och om inte sommarkänslan infunnit sig så gör den garanterat det på väg ner på en cykel med håret fladdrandes, kohage på vänster sida och öppna landskap med havet som glittrar i bakgrunden. Här finns havet och man kan ta ett morgondopp från badstegen i hamnen. Man går ner på 30 minuter, cyklar på ca 15 minuter och med bil tar det 5 minuter. Det finns fina cykelvägar och ser du mot väster har du medeltida borgen Glimmingehus i siktet. Glimminge B&B ligger bra till mitt i den Österlenska drömmen!

Den lilla skånegården är vackert renoverad under 2000-talet och startade som frukosthotell 2004 under namnet Lena´s Rum. Under åren 2013 till 2019 har Peter och Helena Ström utvecklat och förvaltat Glimminge B&B med fina betyg från gästerna. Sedan 2020 bor vi här, Peter och Vivianne (och nej det är inte Peter med ny fru, "gamla Peter" har gått i pension och lever gott som ledig under sommaren) som driver Glimminge B&B. Vi hälsar gamla och nya gäster välkomna!

Om oss

Ja vi har ju som så många andra flyttat "ner" till Österlen! Många gäster frågar oss: åh är det en dröm som har förverkligats? Nej det är det inte, verkligen inte! Vi hade inte en aning om att vi skulle driva ett B&B sommaren 2020. Och hur gick det till? Sommaren 2019 åkte vi på semester i Skåne och tittade på ett annat B&B som var till salu på skoj, och det var inte rätt för oss så det var ju skönt tänkte vi, då kan vi släppa den tanken och hade bokat en natt här på Glimminge B&B som också var till salu. När vi kom in och såg det fina lilla B&B:et och den vackra trädgården blev vi förälskade och sen var processen igång. Hem till Södertälje, sälja vårt hus, köpa Glimminge B&B och 20 oktober blev det vårt och 20 januari 2020 flyttade vi in, 20 mars öppnade vi och ja nu är vi igång. Lite förändringar har vi gjort och kommer vi att göra så klart, håll koll på NYHETER här på vår hemsida.

Se bildgalleri »

Filmen är från den torra sommaren 2018. Vi tackar vår gäst David Zejda för filmen.