Om Glimminge B&B

Glimminge B&B ligger omgivet av åkrar och det är bara 2 km ner till det fina fiskeläget Skillinge med spännande butiker och god mat. Här finns havet med stränder som lockar till härliga vandringar och utmärkta cykelvägar. Vänder du blicken åt väster ser du den medeltida borgen Glimmingehus. Med andra ord Glimminge B&B ligger mitt i Österlendrömmen.

Den lilla skånegården är vackert renoverad under 2000-talet och startade som frukosthotell 2004 under namnet Lena's Rum. 1 mars 2013 blev vi lyckliga ägare till denna pärla som vi valt att döpa till Glimminge B&B. Vi hälsar gamla och nya gäster välkomna året runt.

Om oss

Peter och Helena Ström heter vi som äger Glimminge B&B. Vi har båda två bl. a. arbetat för flera researrangörer, på hotell och som reseledare. Drömmen om ett eget B&B har funnits med i decennier och är nu verklighet. Peter ansvarar för den dagliga driften av Glimminge B&B och Helena arbetar som organisationskonsult och författare.

Vår utgångspunkt är att alla människor är unika. Vi försöker bemöta varje gäst individuellt med respekt och omtanke. Genom att i möjligaste mån välja lokalproducerat, ekologiska varor,miljövänliga material och produkter vill vi bidra till en hållbar turism och i förlängningen ett hållbart samhälle. Vi delar gärna med oss av våra smultronställen och tipsar om aktiviteter på Österlen.

Se bildgalleri »

Filmen är från den torra sommaren 2018. Vi tackar vår gäst David Zejda för filmen.